Studeren bij Zaterdag Bijbel Seminars

Overzicht lessen

Heldere uitleg

Wat Kun Je Verwachten

De Zaterdag Bijbel Seminars is voor iedereen die meer wil weten van de Bijbel. Mannen en vrouwen uit allerlei beroepen en van elke leeftijd, met heel verschillende opleidingsniveaus en achtergronden kunnen hieraan deelnemen.

We hebben de studie opgedeeld in 10 studiedagen per cursusjaar. Als je online kijkt, kun je je eigen tempo en volgorde bepalen. Elk jaar is afzonderlijk van elkaar te volgen. Je kunt dus instappen wanneer jij dat wilt. De kosten per studiejaar zijn slechts € 125,- per persoon voor de fysieke studie, en voor elke extra persoon uit hetzelfde huishouden € 60. Je krijgt dan ook een eigen online leeromgeving waar je eenvoudig alles terug kunt vinden. Als je de seminars alleen online wilt volgen, dan is deelname zelfs gratis (wel even aanmelden).

Met het inschrijfgeld worden de maaltijden, koffie en thee, huur, materialen etc. gedekt. Zaterdag Bijbel Seminars heeft geen winstoogmerk. Uiteraard worden giften ter ondersteuning en uitbreiding van ons werk gewaardeerd. Zo kunnen wij de cursuskosten zo laag mogelijk houden, en zelfs kosteloos voor de online cursus.

Wat ga je leren:

 • Wie is God? Drie-eenheid?
 • Overzicht over het Oude Testament
 • Overzicht over het Nieuwe Testament
 • Christus in het Oude Testament
 • Wat is de kerk/gemeente?
 • Het belang van kerkgeschiedenis
 • Wat zegt de Bijbel over de toekomst?
 • De positie en toekomst van Israël
 • Evangelisatie en zending
 • Wapens tegen Bijbelkritiek
 • Een scala van belangrijke thema’s uit de Bijbel

Studie jaar 1

Studiejaar 1 is online te volgen. Het is de ideale opmaat naar de studiejaren die daarna volgen. Deelname aan dit jaar is kosteloos.


Studie jaar 2

Studiejaar 2 is online te volgen. Je hoeft niet jaar 1 te hebben gevolgd om aan jaar 2 mee te kunnen doen. Wel is het verstandig om te beginnen met studiejaar 1.


Studie jaar 3

Studiejaar 3 is online te volgen. Je hoeft niet jaar 1 of 2 te hebben gevolgd om aan jaar 3 mee te kunnen doen. Wel is het verstandig om te beginnen met studiejaar 1.


Studie jaar 4

Studiejaar 4 is online te volgen. Je hoeft niet eerdere jaren te hebben gevolgd om aan jaar 4 mee te kunnen doen. Wel is het verstandig om te beginnen met studiejaar 1.


Studie jaar 5 (2023/2024)

Studiejaar 5 wordt dit seizoen 2023/2024 gehouden. Elke maand zijn de studies te volgen en komen ze in de online leeromgeving terecht. Je hoeft niet eerdere studiejaren te hebben gevolgd om aan studiejaar 5 mee te kunnen doen.


Studie jaar 6 (2024/2025)

Studiejaar 6 wordt dit seizoen 2024/2025 gehouden. Elke maand zijn de studies te volgen en komen ze in de online leeromgeving terecht. Je hoeft niet eerdere studiejaren te hebben gevolgd om aan dit studiejaar mee te kunnen doen.